Adásvétel 

Lakások, házak, garázsok, tárolók, irodák 

Az ingatlan vásárlás  hosszú évekre szóló, komoly döntés. Fontos, hogy a kiszemelt otthon megvételét biztonságosan és körültekintően bonyolítsuk le.

Irodánk a hagyományos ügyvédi szerződéskötésnél jóval szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt

Az ingatlan kiválasztásától kezdve végig követjük és koordináljuk a teljes jogi folyamatot, támogatjuk a banki ügymenetet, átvállalunk minden hatósági ügyintézést és szemmel tartjuk a szerződés teljesítését egészen a beköltözésig. 

Az ingatlan vásárlás költségei

Az ingatlan adásvételi szerződés ügyvédi díját és a földhivatali költséget jellemzően a vevő fizeti. Az eladó költsége az ingatlanközvetítő jutaléka (ha közvetítőt vesz igénybe), illetve az energetikai tanúsítvány. Az ingatlan adásvételi szerződés ügyvédi díja az ingatlan értékének és az ügy sajátosságainak (terhek, finanszírozási mód stb.) függvénye. 2021-től a CSOK-kal történő vásárlás illetékmentes.

Az ingatan adásvétel menete

A szerződéskötés a tulajdoni lap vizsgálatával és előzetes tanácsadással indul. Átnézzük az iratokat, ellenőrizzük az ingatlan jogi helyzetét, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket. Meggyőződünk az ingatlan tulajdonosi hátteréről,  terheiről, a vásárlást befolyásoló jellemzőiről és ezeknek megfelelően tervezzük meg az adásvétel folyamatát. 

A szerződést a Felek megállapodása szerint készítjük el. Ha bankkölcsönt, CSOK-ot, lakástakarék pénztári megtakarítást vesz igénybe a vevő, az adott pénzügyi szolgáltató feltételei szerint készül a szövegezés, egyeztetve az ügyintézőkkel. Az egyre bővülő állami támogatások és illetékmentesség igénybe vételéhez örömmel ajánlunk profi hitel ügyintéző partnert

A szerződéskötésre budapesti, belvárosi irodánkban és más helyszínen is sor kerülhet, vállalunk kiszállást az ország egész területén, angol nyelven is dolgozunk. A járványhelyzetre való tekintettel a szerződéskötést személyes találkozás nélkül, elektronikus úton is meg tudjuk oldani. 

A földhivatali beadásokat természetesen mi intézzük az ügyfél helyett, és eljárunk a társasházak, végrehajtók, önkormányzatok és más hatóságok előtt is. 

Számunka, értéktől függetlenül minden ügylet egyformán fontos, ezért akkor vagyunk elégedettek, ha az ügyfél megtalálta az otthonát, amit keresett, és mi segíthettünk, hogy a folyamat békés, szakszerű és gördülékeny legyen. 

Kérjen árajánlatot pár kattintással!

A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.