Adásvétel

Lakások, házak és egyéb ingatlanok

Az ingatlan vásárlás az esetek többségében hosszú évekre szóló, komoly döntés. Fontos, hogy a kiszemelt otthon vagy nyaraló megvételét biztonságosan és körültekintően bonyolítsuk le.

A szerződéskötés a tulajdoni lap vizsgálatával és előzetes tanácsadással indul. Átnézzük az iratokat, ellenőrizzük az ingatlan jogi helyzetét, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket. Meggyőződünk az ingatlan tulajdonosi hátteréről, esetleges terheiről, vásárlást befolyásoló egyéb jellemzőiről és ezeknek megfelelően tervezzük meg a jogi folyamatot.

Ezután előkészítjük az adásvételi szerződést a felek kérései és az ügylet specialitásai alapján. Ha banki finanszírozást, CSOK-ot, lakástakarék pénztári megtakarítást vesz igénybe az ügyfél, vagy hitel kiváltásra kerül sor, a szerződést minden esetben az adott bank, vagy takarékpénztár szigorú feltételei szerint szövegezzük, együttműködve az illetékes ügyintézőkkel.

Kiskorú részére történő vásárlást, haszonélvezet bejegyeztetést és komplikáltabb ügyeket is vállalunk.

A szerződés aláírására Budapesti irodánkban és külső helyszínen is sor kerülhet. Szerződéskötés után elkészítjük a szükséges földhivatali kérelmeket, adóhatósági nyomtatványokat és intézzük azok benyújtását.

A garzonoktól a családi házakig, számunka minden ügylet egyformán értékes, ezért a folyamatot birtokbaadáson át a tulajdonjog végleges bejegyzéséig követjük és kezeljük.