Tengeri és belvízi vizsgáztatás

A hajók üzemképességének feltétele az érvényes hajólevél, a hajólevél érvényességét pedig a vizsgáztatás adja. A hajózási hatóság tavasztól őszig számos helyszínen végez üzemképességi vizsgálatot, melynek célja a vitorlások és motoros hajók időszakos műszaki ellenőrzése, vagy lajstromozás előtti üzemképességi vizsgálata. Túlnyomó részt a Balaton, a Velencei tó, a Duna, a Tisza, és a Kőrös kikötőiben kerül sor a szemlékre, de évente néhány alkalommal az adriai tengerparton is folyik vizsgáztatás. A hatóság a szemlén győződik meg a hajó állapotáról, a kötelező felszereléseiről, és arról, hogy a hajótest és a meghajtó motor azonosító jelei egyeznek a hajó okmányaival.


Ügyfeleim kényelme érdekében a vizsgára való jelentkezés adminisztratív teendői mellett igény esetén vállaljuk a hajó szemle fizikai lebonyolítását is.


A vizsgaidőpontot a tulajdonos kérése alapján választjuk ki, a bejelentést intézzük. Ha a hajó magyar hajólevéllel nem rendelkezik, vagy az érvényessége lejárt, az odajutáshoz ideiglenes hajólevelet - útvonalengedélyt - kérünk ki. A sikeres vizsga jegyzőkönyve 30 napig hajólevélként szolgál, így a tulajdonos várakozás nélkül, a végleges hajólevél megérkezéséig is hajózhat.

Kérjen árajánlatot pár kattintással!

A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.