Ajándékozás

Családon belül illetékmentesen

Az ingatlan ajándékozás a törvény által biztosított kivételek esetén válik illeték szempontból igazán érdekessé. Az egyenesági rokonok (szülő-gyermek, nagyszülő-unoka) között, illetve a házastársak közötti ajándékozás illetékmentes. Kettős ajándékozással, felmenőkön keresztül testvérek esetén is elérhető az illetékmentesség. Fontos azonban, középtávon mik a család tervei az adott ingatlannal, egy későbbi eladás esetén ugyanis jelentős mértékű személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség keletkezhet.

A szerződéskötés a tulajdoni lap vizsgálatával és előzetes illeték tanácsadással indul. Átnézzük az iratokat, ellenőrizzük az ingatlan jogi helyzetét, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket. Meggyőződünk az ingatlan tulajdonosi hátteréről, esetleges terheiről, az ajándékozást befolyásoló egyéb jellemzőiről és ezeknek megfelelően tervezzük meg a jogi folyamatot.

A szerződés aláírására Budapesti irodánkban és külső helyszínen is sor kerülhet. Szerződéskötés után elkészítjük a szükséges földhivatali kérelmeket, adóhatósági nyomtatványokat és intézzük azok benyújtását.

A garzonoktól a családi házakig, számunka minden ügylet egyformán értékes, ezért a folyamatot birtokbaadáson át a tulajdonjog végleges bejegyzéséig követjük és kezeljük.

Kérjen árajánlatot pár kattintással!

A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.